save the new generation

★ Internationella kvinnodagen; läs

Kategori: words

Idag är inte en vanlig torsdag. Nej, denna torsdag är tillägnad åt alla kvinnor som fart illa. (Haha- Tors Dag. Mannen Tors egen dag. HAH-... Eh, såatteh)
SÅ HÄR GLADA ÄR VI KVINNOR FÖR DET HÄR:Vi är så glada att det faktiskt inte gör något att våran lön är typ 83% av männens, det är förlåtet! Faktiskt! Idag är våran dag och idag ska vi vara specieeeellt kvinnliga! Idag är frihetens dag då vi kan slänga moderkakor på gatorna och äta vårat eget mensblod! Tycker du att det är äckligt är du kvinnohatare, är du kvinnohatare på kvinnodagen är du dödsdömd!
Idag är även dagen då man kan leka feminist och komma med leja argument som: kvinnor är minst lika bra som män.. om inte bättre!! faktiskt!.. Nervöst Flickigt Skratt.

^Läses med sarkasm

Jag är för jämnställdhet (läs; inte feminism) [TILLÄGG: använde mig av en överdrift för att feminism låter som att man verkligenverkligen stöder kvinnorna och inget annat] , men att bara en dag planeras in i kalendern för att tänka på jämnställdhet känns väldigt klent. Frågan borde tas upp var eviga dag tills världen har insett att det inte finns flera skillnader mellan kvinnor och män än ett könsorgan och ett par hormoner. < På grund av den lilla skillnaden är för stor vikt i könsfrågor rent ut sagt fånigt. Varför gjorde vi en sån stor grej av det från början? Vissa har penisar, andra vaginor. Get over it.

Att dagen endast är för kvinnor går emot jämnställdheten eftersom att vi återigen bara låter ETT av könen glänsa.
OCH JA jag vet att männen har haft det bättre än kvinnor i hundratals år och det fortfarande är skillnad i lönen mellan de olika könen men jämnställdhet är inte att kvinnor får ta igen först för att det sedan skall bli frid och fröjd, NEJ, för jämnställdhet är LIKA VÄRDE FRÅN OCH MED NU.
Om männen skall tryckas ned lika mycket i skiten som kvinnorna gjorts, under flera hundra år, så kommer vi att gå tillbaka i utvecklingen. Varför ska vi upprepa samma jävla misstag igen?

ETT UNDANTAG är De Förtryckta Kvinnorna, de som verkligen är förtryckta. Kvinnor som blir slagna, tvingas till att ändra sin livsstil för någon annat köns skull eller på andra sätt förlorar sina rättigheter och behandlas som husdjur. Här är en egen dag en väldigt klen tröst för dessa kvinnor, kanske de allra minsta de förtjänar, men det är iallafall rätt.

Här skall vi inte glömma att somliga män (även om det må vara en minoritet) faktiskt också har det skit. Det är ett mörkertal, men varför kunde man inte istället ordna en dag i Alla Förtrycktas Ära? För att inte stänga ute någon, inte förtrycka ''förtryckarna''. (<männen)

Iallafall, dagen till ära målade jag ett tecken i min panna - tecknet för jämnställdhet.

GLAD INTERNATIONELL KÖNSDAG ALLA HOMO SAPIENS DÄR UTE I CYBERVÄRLDEN
(Kommentera gärna vad ni tycker. Skulle gladeligen diskutera detta ämne med er eftersom att det är så himla intressant och bisarrt på en och samma gång)

Kommentarer

 • Cailine säger:

  Du har fel. Feminism innebär att du vill ha ett jämställt samhälle, inte ett samhälle styrt av kvinnor.

  Dessutom får jag ju säga att min personliga åsikt är att kvinnodagen är rent skit, vi ska inte ha något kvinnodag, det ska falla sig naturligt att vi ska vara jämställda, i så fall ska männen också ha en dag.

  2012-03-08 | 12:50:40
  Bloggadress: http://briefhistories.devote.se
 • Felicia Elmgren säger:

  Kanske har jag inte läst på tillräckligt om feminism, men den yttre bilden av feminism verkar vara önskan om att kvinnor äntligen skall stå högre än männen. Det är vad man tänker på när man hör ordet feminism. (Ifall feminism står för jämnlikheten betyder maskulinism precis samma sak och då är det två onödiga ord som skulle slås ihop till ett som rör båda könen, tycker iallafall jag!) < icke relevant tillägg

  2012-03-08 | 12:58:43
  Bloggadress: http://orfilen.blogg.se/

Kommentera inlägget här: