save the new generation

Året som nu är förbi: [[Sommar2011]]

Kategori: personligare

Juni 2011


Tog det lugnt med kameran. Hade sommarlov. Åkte till göteborg och fotade djur. Annars, inte mycket fotografering denna månad.

Juli 2011(Avlivar er med psykos- blicken)


Åkte till sommarstugan. Fotograferade nästan ingenting trots fotomöjligheterna. Hyrde en häst (till vänster på bilden här ovan) likt sommaren 2010, i tre veckor.

Augusti 2011

Återupptäckte min hunds skönhet och fotade honom litegranna mer. Synd bara att jag kapade hans framtassar på bilden här ovan och att cykeln i bakgrunden inte var mer åt vänster. Fu


varning: usel bild! fick stå i en hemskt krånglig vinkel för att få bilden tagen!

Poserade i för stora kläder i ett mycket stökigt sovrum. Köpte ett par awesome mockaskor. Tog med mig ett stativ och två kameror utomhus.

Klippte av nästan alla mina byxben så att jag istället blev ägare till en väldans massa shorts. Ärvde världens finaste blus. Fotograferade blommor och packade till way out west. (+ en vecka i sommarstugan, hade inte med mig allt till festivalen)
Åkte äntligen till way out west. Såg världens bästa band. Spelade kort på festivalområdet. Åkte hem med euroforin sprittandes i fingertopparna. Utsöndrade elektricitet, typ. Festivaldagarna var världsbäst, jag anade inte.

OCH DET VAR MIN SOMMAR ÅR 2011. Augusti var bäst. Jag saknar sommaren något enormt nu när jag ser dessa bilder med tillhörande minneeeeeen. Typ solen i ryggen, saltdoften från vattnet som alltid var alldeles lagom varmt. (<3)
Ses snart.

Året som nu är förbi: [[Vår2011]]

Kategori: personligare

April 2011Kompisar som kom på besök drogs ut i naturen för att fotas. Oarrangerat blev någorlunda arrangerat på något sätt när mina arma vänner fick modellera.


Lisa Risberg och jag åkte in till Göteborg och var där en hel dag endast för att fotografera. Och många foton blev det! Valde ut ett från början av dagen och ett från slutet, helt slumpmässigt.
Fotograferade sedan mycket hemma, drog inte iväg med kameran mer på ett tag. Tillverkade min egen reflexskärm och fotograferade lillasystern i aprilsolen.Slutligen hittade jag något nytt som gjorde även den vardagligaste bilden fager i mina ögon. Haha, hittade på sådana här små texter och placerade meningarna (som oftast var på engelska) i något hörn av bilden. Ya.

Maj 2011
Åh, i Maj så hade jag en sådan där fotokick igen efter veckor av idétorka. Jag har så otroligt många bilder från maj att det blir jättesvårt att välja ut bara några. Nåväl..Det var både nya (ganska enkla jämfört med krigssminkningen från Februari) sminkbilder...
.. och kopplande av en äldre analog kamera till min modernare digitala system vilket resulterade i en cool, äldre och blurrig effekt.
Har hundratals bilder från bara en båtresa.
Fotade mycket blommor och växter, i naturen och i mitt rum. Haha. Ser ni loggan jag fick till på de första blommorna? Den körde jag faktiskt med ett tag innan jag tröttnade och började med de allra enklaste.Sedan.. Ja, ibland lyckades jag ha med kameran vid rätt tidpunkter. Typ när vi blåste såpbubblor.


Avslutar med en hästbild (fotade på hingstutsläppet -11, snacka om många laddade hingstbilder att ta itu med efteråt!) och en fager bild på min fagra kompis Lisa (Risberg yoknow). Ya, detta var våren 2011.

Året som nu är förbi: [[Vinter2011]]

Kategori: personligare

Januari 2011


Detta var en av mina absoluta favoritbilder ett tag, minns jag. Om jag får erkänna det själv så tycker jag fortfarande om min systers placering i bilden och jag avundas den lite suddiga armen som blir en fin kontrast till tomteblosset i hennes hand. Dock gjorde jag ett stort misstag i redigeringen. Snacka om underexponering. Bah.Experimenterade en del med färger och smink, vill jag minnas. Fotograferade med min tattiga but ohsobeloved pocketkamera canon ixus 100 IS. yah.
Januari var verkligen en månad proppfylld med inspiration. Kanske var det månaden jag tog som mest bilder under hela året, till och med. Så himla kul hade jag!

Februari 2011

Februari kom och jag levlade upp, införskaffade en Nikon D3100. Det blev smink och redigering som tidigare men jag hade inte många ideer.Vi åkte till kolmården med familjen och kameran fylldes med många djurbilder. Det var riktigt roligt faktiskt och några bilder blev nog helt okej. Lite brus dock...Annars chillade jag mest med kameran, fotograferade när det dök upp något bra. Det blev inte så många arrangerade fotostunder.

Mars 2011
Massor med naturbilder. Provade mig fram med loggor på bilderna också. Haha, inte så fint.
Fotograferade mycket tillsammans med Lisa Risberg, det var treflikgt!Annars blev det mycket till att sitta hemma och redigera bilder i olika program. Vilket resulterade i många sådana här bilder.. o.o

Allright, det var vintern. För att dra ut på denna årsresumé så tänker jag vara jobbig och ta våren, sommaren och hösten någon annan dag. HEH. Hejdå