save the new generation

Läxor Läxor Läxor...

Kategori:

Nu sitter jag med både SO- läxan och engelskan. Jag har fått ett löfte om att ifall jag blir klar med So- läxan idag så får jag ta hem en kompis imorgon.
En annan anledning för mig att jobba på, är att jag inte får åka till stallet på lördag om jag inte är klar med alla läxorna!
Jobba jobba jobba jobba...

Idag var jag iallafall i stallet och hade ridlektion. Det är så underbart härligt att rida, och jag kände att det gick mycket bättre den här gången och både jag och Nicke var mer fokuserade. Nu längtar jag tills nästa lektion nästa vecka! Då får jag också reda på vilken häst jag kommer få hyra i sommar. Pirrigt..

Nej, men nu måste jag väll arbeta vidare.

En bild jag tog för någon dag sedan.

S O S , tonåring drunkar i läxor

Kategori:

Det stämmer verkligen! Bara på några dagar har vi fått 5 (?) st läxor. Nu sitter jag med NO'n igen. Idag hade jag utvecklingsamtal, och det gick väll bra.
Imorgon är det ridning, och jag längtar jättemycket :) Och senast den sista mars får vi reda på vilken häst vi ska få hyra i sommar, great!!

Ohyes, nu har jag uppdaterat två dagar i rad ^-^ vi får väll hoppas på en bättre uppdatering, eller är det för tidigt att börja hoppas? :o

Jag håller på att skriva en berättelse igen, när den är klar kanske jag publicerar den här.. ^-^
Jag kan publicera ett litet stycke ur den sålänge, som ett smakprov.
Boken har tre stycken huvudpersoner; Victoria (Vic), Katrine (Katie) och Katarina (Ina). Katie är ensambarn och har en egen häst och en hund (thihi, ganska typiskt mig att blanda in hästar ^-^). Deras familj ska hyra ut ett av sina hus till en annan familj, Inas familj. Ina är ensambarn och flyttar ifrån staden Göteborg till Uddevalla, på landet. Självklart är det en stor omställning. Vic har många småsyskon, och hon är äldst. Hon är den där perfekta tjejen som alltid är på gott humör, och alltid ställer upp. Jag har precis börjat på berättelsen, och jag tror att Vic ska bo nära Katie och Ina... Men allt eftersom jag skriver den, så vet jag att den kommer att ändras. Det är det som är så spännande :) Här kommer lite då, jag plockar lite text från lite här och var i berättelsen:

''Hon tryckte till Chocos sidor med skänklarna och skrittade mot skogen på halvlånga tyglar. Efter en stund kortade hon tyglarna och manade fram honom i trav. Hon travade skogsstigen framåt och satte sig sedan ner. För att inte börja studsa så slappnade hon av i överkroppen och höll om med skänklarna innan hon gjorde galoppskänkeln.

Hon lutade sig lätt framåt ungefär en sekund innan Choco börjat galoppera och när han väl börjat så gungade hon fram och tillbaka i takt med hans språng. Stigen försvann och de blev ett. Katie kunde säkert släppa tyglarna i dessa ögonblick; hon kunde släppa stigbyglarna, släppa allt. Det var magiskt, och inget kunde få henne att ramla av. Choco hade öronen spetsade framåt och hans fortfarande lurviga ben trummade rytmiskt mot marken. Alldeles för snabbt tog stigen slut och Katie var tvungen att sakta av till trav om hon inte ville krocka med träden framför dem. Hon vände Choco och de skrittade tillbaka på långa tyglar, båda rykande av svett. Det magiska ögonblicket var över, de var nu två individer igen men det betydde inte att hon inte stormtrivdes.''

 

Det är inte alls så mycket hästar i berättelsen, inte hittils iallafall... Men som sagt, det ändras nog i takt medan jag skriver. Jag kanske publicerar mer ur berättelsen någon annan dag :)

Angående betygen.

Kategori:

Jag vet att vi inte får 'Riktiga betyg' förrän vi går i åttan, men man kan läsa på min fronter (Fronter är en hemsida som Fridaskolan använder för att lägga in läxor, schema osv.) vilka betyg jag har, typ :)

Jag var bara tvungen att säga det, vill inte ha några missförstånd ^-^

Det var på tiden...

Kategori:

... att jag uppdaterade.

Som ni vet så har jag alldeles för lite fritid för att hålla min blogg levande, men jag ska göra så gott jag kan.
Nu sitter jag med NO- läxan där man ska svara på massa frågor om saker jag aldrig orkar plugga in.

Imorgon är det utvecklingssamtal, och jag måste säga att jag faktiskt ser fram emot det. Jag har håvat in MVG i flera ämnen och framtiden som veterinär blir allt tydligare att se :)
Nåja, nu ska jag inte skryta. (:


2 bilder från igår (söndag). Jag var
hemma hos min farmor och farfar, och vi
alla gick en promenad med Santo.


På onsdag ska jag till stallet igen. Som vanligt så rider jag lektion på onsdagar :) Jag längtar verkligen, eftersom det var ca 2 veckor sedan jag red sist :(

Är det någon som har läst serien med Klara- böcker som Pia Hagmar skrivit? Om inte, så borde ni faktiskt göra det. Och även fast jag börjar tröttna lite smått på böckerna, (Jag har läst varje bok ca fem gånger, eller mer..!), så blev jag väldigt ivrig när jag fick reda på att Klara- böckerna ska göras om till film!
På fredag är premiären, så jag haffade genast min kompis Felicia Edstam och nu är det bestämt att det blir bio på fredag :)

Jag längtar tills på lördag, för då ska jag vara i stallet igen. Jag ska arbeta där hela dagen. Jag är något som kallas för stallvärdinna, vilket betyder att jag gått en kurs och diplomerats som det. Min uppgift är att var tredje vecka (det blir oftast mer!) komma till Ljungskile Ridklubb och arbeta; Leda barn och hjälpa till på lektionerna, Utfodra hästarna (ibland..), släppa in/ut i hagen, mocka och göra rent i stallet, perselvård m.m.
Som belöning får vi rida! :)

Thihi, det var lite uppdatering ^-^ Ursäkta att jag uppdaterar så dåligt.

Det har sjunkit

Kategori:

Besöksstatistiken har sjunkit till ynkliga 1 besökare per dag, och knappt det. Jag antar att det bara beror på att jag uppdaterat uselt dåligt. Jag ska försöka ändra på det, men i skolveckan är det lätt att jag inte hinner o.o

Imorgon är det tisdag och jag har längtat hela veckan! Jag älskar tisdagar, för efter skolan har jag dramalektioner på studio 32. Det är extra kul nu, för idag löste jag och min kompis en lång period av tystnad. Ja, vi har varit ovänner sedan höstlovet 09. Långt va? Men det är skönt att det löst sig, och nu ska vi inte gå in på detaljer :D Men hon går iallafall i min teatergrupp. :)

Jag har två söta bilder på Santo att bjuda er på :)


Klicka på bilderna för att se dem i större format

Vi får se om jag kan uppdatera mer någon gång i veckan, annars kan ni läsa mer i min blogg i helgen :)

Glöm inte att jag finns på många andra hemsidor-
bilddagboken.se : ffeliciaelmgren
stallet.se : Ljungskile_Ridklubb
msn : Elmfel@hotmail.com

Tvångsuppdatering och åsikter

Kategori:

Oj oj oj, vad dåligt jag har uppdaterat!
Ogjort är ogjort, haha, men jag ber så hemskt mycket om ursäkt.
För någon/några veckor sedan så såg jag ju på bio, med min kompis Sofia, och vi såg Farsan. När vi var där fick vi också syn på en affisch med filmen ''Det regnar Köttbullar''. Det var då bekantskapen med denna avskyvärda film började.

Jag har inte sett på den, nej nej, jag lägger pengarna på bättre saker än sånt. Men ärligt talat, varför döpa en film till något så meningslöst som det regnar köttbullar? Jaha, och vad är budskapet med den filmen? Att man ska sluta äta köttbullar, för om man gör det så kommer det börja regna? Haha, och tänk om dem gör uppföljare till filmen, typ ''det regnar jordgubbar''? Kommer ni ihåg, när vi var små, då såg man på filmer som Auristocat (felstavat, säkert.), Askungen, Och även andra filmer som inte var Disney, som Ronja Rövardotter osv. Nu låter jag som en kärring som har bara en standardmening, och det är ''Det var bättre förr''. Men det var faktiskt bättre förr, för då hade inte regissörer slut på fantasi. *fnys*

Sedan kan vi ta filmen Avatar, då. Jag har inte sett filmen, så det kanske är därför, men jag fattar inte handlingen! Människor som är blåa i hudfärgen (dem är tydligen smurfar då, eller?) går runt och... Ja, vad gör dem egentligen? Kan någon berätta det för mig? För jag har inte en aning.

Jaja, nu lämnar vi filmvärldens nyaste, patetiska, onödiga och rent ut sagt löjliga experiment.

Idag har jag varit på torp, jag och pappa åkte dit. Detta köpte jag:
Jeans,
En kofta,
Strumpor + Trosor
Godis

Hähä, intressant va? ;)

Nää, nu ska jag gå och kolla på flera roliga dubbningar på youtube, haha.
Cya!

Back home!

Kategori:

Hm, senaste gången jag bloggade var.. I lördags!
Ojoj, jag får bättra på litet här ;) Men på lördagen så åkte Fisen hem igen och jag stannade hemma, tills igår (söndag) då Felicia Karlsson kom hit och när hon skulle åka så följde jag med henne, och sov över.. Eftersom det är hemstudiedag idag så pluggade vi tillsammans hemma hos henne och först nu kom jag hem :) Jag måste gå, idag har jag extra lite datatid. Bara en halvtimma! :(
Förresten... Imorgon är jag inte brunett längre ;)